GÖRÖGORSZÁGI CSIKUNG ÉS ÉLETMÓDTÁBOR

A program a hagyományos Hatha Jóga és Chikung gyakorlatok mellett egyéb otthon is könnyen minden nap végezhető és igény szerint egyénre összeállított gyakorlatsor elsajátítása, begyakorlása.

Pihenés, pihenés,  pihenés,feltöltődés....

(Do-In, Meridián torna, szfinkter - gyűrűs izom gyakorlatok stb..)

Chikungról:

Csung Jüan Csikungról (Zhong Yuan Qigong)

A Csung Jüan Csikung (Zhong Yuan Qigong) egy ősi, teljes körű öngyógyító és önfejlesztő rendszer, ami elősegíti az ember univerzális egyensúlyának helyreállítását. Hatása fizikai, energetikai és szellemi síkon jelentkezik. Gyökerei egyesek szerint 7000 évre nyúlnak vissza, számos elemmel gazdagodott a sámánok, taoisták és buddhisták rendszereiből.

A Csung Jüan Csikung (Zhong Yuan Qigong) mozgásos gyakorlatok, speciális légzéstechnikák és meditációk összességét használva aktiválja, fejleszti, erősíti az életerőt (csí). Ezzel segítve a gyakorlót személyes céljainak megvalósításában, saját és mások egészségének megőrzésében és helyreállításában. A Csung Jüan Csikung amilyen egyszerű, biztonságos és könnyen tanulható olyan erős átalakító hatással bír a gyakorló egészségének helyreállításában és bölcsessége és mélyítésében.

Bárki könnyen hozzáférhet, megtapasztalhatja és rövid időn belül saját boldogulására használhatja ezt a rendszert! A csikungot bármely fenti cél elérése érdekében fel lehet használni. A nyugati világban a legelterjedtebb cél az egészség megőrzése és helyreállítása. A testünkben, az energiacsatornákban keringő energia elakadása, blokádja a test egy részén túlterheli az energia rendszerünket, míg más testtájékon energiahiányt eredményez, ezzel megteremti a betegség lehetőségét. Ezeknek a blokádoknak a kialakulását sok tényező okozhatja. 

A betegségekhez vezető leggyakoribb okok:

-elkényelmesedett életstílus

-hivatali munka
-rossz táplálkozás

-helytelen életvitel

-rossz testtartás

-stressz által kiváltott tartós izomfeszültség

Mindezek csökkentik az energia áramlását és nem biztosítják a csi növelésének lehetőségét.

Csikung - egyszerűen meghatározva - az életünkről szól, az emberi test erősítésének és az élet meghosszabbításának tudománya. A csikung gyakorlatai szabályozzák és ellenőrzik az életfolyamatokat.

Sok ezer évre visszatekintő története alatt nagyon sok tapasztalat sűrűsödött össze, kristályosodott ki, és rendkívül hatékony eszköz a betegségek gyógyításában és megelőzésében.


GÖRÖGORSZÁGI CSIKUNG-ÉLETMÓD TÁBOR

Csodálatos környezetben pihenés, tanulás, gyakorlás. A 10 együtt töltött nap, amely a Csung Jüan csikung elsajátításán túl közelebb visz önmagunkhoz és ez által az Univerzum megismeréséhez.

Utazás légkondicionált busszal, szállás jól felszerelt apartmanokban + Csung Jüan Csikung I. szintű tanfolyam elsajátítása. 

Jelentkezés első részlet: január 16-ig.

Köveskuti Tündénél +36302126952


A gyakorlatok precíz elsajátításán kívül együtt gyakoroljuk be, hogy a megszokott napi tevékenységünk közben hogyan végezhetők a csikung gyakorlatok. Például utazás, járás, gyaloglás, várakozás közben. Ez persze igényel nem csekély odafigyelést magunkra, hogy azután tudatosan és boldogan éljük perceinket.

Ár: 60.000Ft.

Ebben benne foglaltatik: utazás, szállás, csikung tanfolyam, oklevél.

Elhelyezés 2-3-4 fős jól felszerelt apartmanokban (egy ágyas felár + 14.000Ft.)

Elrettentésként a tenger  június elején még 19-22 C , 
busz út 20-23 óra  

A busz tiszta, kényelmes, légkondicionált, WC .

Apartmanok 2-3, 4 ágyas jól felszereltek. Főzési lehetőség, hűtő, terasz, TV, légkondicionáló..

Jelentkezz most, ha úgy érzed akkor ott  velünk a helyed. Figyelj belülre. :-)

Inotayné Köveskuti Tünde Természetgyógyász, jóga-chikung tanár.

További részletek  telefonon vagy személyesen jelentkezz. :-)

e-mail. :  tunde.koveskuti@gmail.com

Tel.: +36 30 212 69 52


Csung Jüan Csikung I. szintű tanfolyam

Testünk energiarendszere ma is pont ugyanúgy működik, mint a történelem régmúlt korszakaiban élő embernél. Bennünk van az a láthatatlan meridián rendszer, akupunktúrás vezeték, amelyben folyamatosan áramlik az energia az úgynevezett csí. A jógik, a csikungosok ezt régóta alkalmazzák.

A csikung és mint a jóga hasonló alapleveken nyugszik. A gyakorlatok ugyan különböznek, de mindkét rendszerben az alapvető cél, a belső egyensúly, mély nyugalom elérése. Rendszeres gyakorlással az egészség megőrizhető és helyreállítható.

Nem kell ehhez más, mint a napi rendszeres gyakorlás 20-30 perc. Ez akár le is csökkenthető le, ha időnként az ember elvonul és intenzívebben csikungozik. Erre lesz lehetőség a tavalyi jól sikerült táborhoz hasonlóan, pihenéssel egybe kötve Görögországban 

A gyakorlatok szakszerű elsajátításán kívül együtt gyakoroljuk be, hogy a megszokott napi tevékenységünk közben hogyan végezhetők a csikung gyakorlatok. Például utazás, járás, gyaloglás, várakozás közben. Ez persze igényel nem csekély odafigyelést magunkra, hogy azután tudatosan és boldogan éljük minden pillanatunkat.


                            CSIKUNG = ENERGIKUS KIEGYENSÚLYOZOTT


Az öngyógyítás, az egészségmegőrzés, ősi gondolkodásmód kínai több ezer éves múltra visszatekintő, tudománya és művészete

             CSIKUNG, CHI-KUNG, CHI GONG, QI KUNG, CHIGONG,

sokféle latin betűs átírásával találkozhatunk. A chi kung, chi gong, csi kung, csi gong, qi kung, qi gong, chikung, chigong, csikung, csigong, qikung, qigong kifejezések mind ugyanannak az írásjegynek a különböző átírásai, a jelentésük megegyezik. (A japán írásjegyek latin betűs átírásából származó ki jelentése megegyezik a csi jelentésével.) A csikung írásjegynek a Kínában használt hivatalos pínyin átírása: qigong, a Magyar Tudományos Akadémia hivatalos átírása pedig csikung.

csikung  egyszerűen meghatározva - az életünkről szól, az emberi test erősítésének és az élet meghosszabbításának tudománya. A gyakorlatok szabályozzák és ellenőrzik az életfolyamatokat. A csikung sok ezer évre visszatekintő története alatt nagyon sok tapasztalat sűrűsödött össze.

A csikung több évezredes gyakorlata során bebizonyosodott, hogy rendkívül hatékony eszköz a betegségek gyógyításában és megelőzésében, az egészség megtartásában, a fizikai test erősítésében és az intellektus javításában.


A gyakorlatokat bárki végezheti
serdülőkortól az emberi életkor felső határáig.

A rendszer gyakorlói stresszmentessé válnak. Belső egyensúlyra, harmóniára, határtalan optimizmusra tesznek szert.

A gyakorlók a rendszeres gyakorlás által
egészséges, boldog, örömteli élet birtokosai lesznek nem csak saját maguk, de környezetükben élő emberek is pozitívan változnak.

A következő változásokat tapasztaltam: Gyerekkorom óta nagy hibám, hogy rögtön kimondtam ami a szívemet nyomta. Ezért aztán gyakran összeütközésbe kerültem a környezetemmel. Amióta rendszeresen csikungozok ma már nem dühöngök, és valahogy bennem van egy erő ami segít, hogy átgondoljam szavaimat mielőtt kimondom. Nyugodtan, derűsen, sőt békésen fogadom az élet kihívásait. Részlegesen nyitott csigolyával születettem. Régen csípőmben nyilalló fájdalmakat éreztem, mivel be voltak szűkülve a csípőízületem, térdeim is gyakran fájtak. Nyakam, vállam merev volt. Voltak napok felkelni is csak nagyon nehezen tudtam. Már az egyes szintű tanfolyam elvégzése után éreztem a pozitív változást. Ez kedvet adott az intenzív gyakorláshoz. Minden nap gyakorlok tíz -tizenöt percet. Nem érdemes kihagynom, mert szét esetnek érzem magam. Jó persze eljárni a közös gyakorlásokra is, mert mindig felfedeztem valami újdonságot ami elkerülte addig a figyelmem. Két hónap után megszűnt a fájdalom a csípőmben. A gyakorlás megkezdése előtt fáradékony, gyenge, apátiás és ingerlékeny voltam. Fokozatosan érezni kezdtem az energiát, nagyon jól alszom, mindig jó a kedvem, energikusabb, élénkebb lettem, tiszta a tudatom, javult a teherbírásom. Fokozatosan kezdtek csökkenni a fájdalmak az egész testemben.

Magamról annyit:  20 éve test és lélek szépítéssel foglalkozom mint, természetgyógyász, a jóga útját járó.

19 éve érintett meg az ezotéria áramlata, melyet elsősorban Biegelbaur Pálnak köszönhetek. A kiropraktikán kívül, szinte minden természetgyógyászati módszert megtanultam, a Bach féle virágterápiától, az extraszensz módszerekig.
A hivatalos természetgyógyász ETI vizsgámat akupresszúrából 1998 tettem le. Simonfalvi Tamáséknál egy 2 éves Pszichológiai és lelki gondozói képzésen is részt vettem. Test-és Lélek Szépítő szalonomban a hagyományos kozmetikai kezelés mellett a bőrproblémák lelki oldalának elemzésével is foglalkozom. A kozmetikán kívül nem csak ecsettel segítem Nőtársaimat, ha nem, ,,tollal’’ is folytattam  felvilágosító munkát, egy országos lap egészség rovatában,
(tavaly júliusáig) Küldetésemnek érzem a nők önértékelésének helyretételét, felhívva a figyelmüket a média okozta csapdákra. Öt éve elvégeztem a Csung Jüan Csikung tanári tanfolyamot és egyre bővül tanítványaim száma. Akik nagy belső nyugalomról, kevesebb alvásigényről, egyre erősödő állóképességről, vitalitásról, változáskori panaszok könnyű elviseléséről, korosodó férfiak visszatérő fiatalkori potenciájáról, világszemléletük pozitív, harmonikussá változásáról számolnak be.

Nem történik egyéb amikor megtapasztaljuk a mindentől és mindenkitől független belső öröm és egyensúly állapotát, életünk harmonikus változását tapasztaljuk meg. Az egészség, a jólét, a megelégedettség érzése és akár a szerelem is magunktól ránk talál.

A helyszínekről:   2014 Tolo 

Ókori látnivalók közelségében elhelyezkedő üdülőhelyet keres? Tolo megfelel majd igényeinek. Az egykori halászfalu a Peloponnészoszi-félszigeten, hegyek által körülvett, festői szépségű partszakaszon található. Tolo finom homokos lassan mélyülő strandjai a napfény és tenger szerelemeseinek nyújtanak felüdülést. A szórakozásra vágyók éttermek, tavernák, kávézók, bárok sokaságát találják a falu központjában. 

Az ókori görög kultúra jelentős emlékeit tekinthetik meg szervezett vagy egyéni kirándulások keretében. Feltétlenül érdemes ellátogatni Olympiába, az olimpiai játékok szülőhelyére, Spártába, a szigorú katonaállam romjaihoz, Mükénébe, a csodálatos fellegvárhoz és Epidauroszba, a kivételes akusztikával rendelkező ókori színházhoz. Tolo remek kiindulópont továbbá a modern Görögország egykori és jelenlegi fővárosának, a bájos Nafplionak és a pezsgő Athénnak meglátogatásához.

Nea Plagia 2014 szeptemberi csoport

A Halkidiki-félsziget egy kevéssé ismert gyöngyszemének felfedezésére, a Kassandra bejáratánál fekvő Nea Plagia üdülőhely. A kristálytiszta vizű, hosszú, homokos tengerpart mentén elterülő kis település mára szinte egybeépült a szomszédos Nea Flogita üdülőhellyel, így hosszú sétákat tehetnek a tengerparton vagy az apró parkok mentén elhaladó, pálmafákkal kísért tengerparti sétányon, melyet számtalan étterem, taverna, bár és kávézó színesít. Nea Plagia varázsa abban rejlik, hogy megtalálható itt minden, amire egy tökéletes, pihentető nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz szükség lehet. Ám, ha mégis pezsgőbb éjszakai életre vágynának, látogassanak el a közeli Nea Moudania városkába. A mindössze 50 km távolságban fekvő Thessaloniki is nagyszerű kulturális élmények, szórakozási lehetőségek ígéretével csábítja a látogatókat. Ha felfedezőútra indulnának, szervezett fakultatív programok keretében sok nevezetességgel ismerkedhetnek meg. Akik a közeli környék megismerésére vágynak, akár egyénileg, vagy helyi tömegközlekedéssel is könnyen megvalósíthatják kirándulási terveiket.


TORONI

Toroni a Halkidiki-félsziget Sithónia lábának nyugati oldalán található. Theszalonikitől 100 km-re Marmarastól 25, Sartitól 30 km-re fekszik, mely települések helyi buszjáratokkal könnyen megközelíthetőek. Kristálytiszta vizű, lassan mélyülő, homokos-kis apró granulált köves partja, melyet mesés sziklák és csodálatos öblök díszítenek, egyaránt vonzzák a strandolókat és búvárkodni vágyókat. Toroni, évtizedek óta Svéd túristák paradicsoma, Hazánkból még kevesen ismerik. Toroni az ókorban a Halkidiki-félsziget legfontosabb települése volt, az egyik nyúlványon akropolisz is épült (romjai ma is megvannak, éjszaka szépen kivilágítva), és a déloszi szövetség egyik polisza volt. (A poligiroszi és a thesszaloniki múzeumokban sok Toroniból származó emlék van.)

Az ókori Toroni elpusztult, és a település nemrég még egy nagyon pici görög halászfalu volt (még megvannak halászviskók a nagy apartmanházak tőszomszédságában, téli lakossága 8 fő de a csendes nyugodt és gyönyörű öböl egyre jobban vonzza a turistákat, szaporodnak itt is a nyaralók, és 

a 2 kilométeres part lehetővé teszi, hogy szinte mindenkinek egyéni tengerpartja legyen. Képek a lapalján!

Friss pékárú és zöldség, gyümölcs 10 perc sétára. 1 percre is van, de mi mindig a távolabbiba mentünk. 4 szuper ÁBC és 5-6 kisvendéglő. A kánaán Sarti 30 km-re.

SARTI a Sithonia-félsziget egyik legkedveltebb települése, ahol a tenger kékje egyesül a kristálytiszta vizű, homokos tengerparttal. Ez a kép teszi feledhetetlenné az itt eltöltött vakációt. A településen megannyi étterem, bár, taverna várja a strandolás közben megszomjazott, megéhezett fürdőzőket. Könnyű délutáni kirándulásként felkereshetjük a településtől 500 m-re található Xenophonos-kolostort. A településről számos szervezett kirándulás indul az Athos-félszigethez, a Meteorákhoz és a Thessalonikiben lévő csúszdaparkba. Részt vehetünk több autóbuszos/ hajós szigettúrán, és esténként kimulathatjuk magunkat egy remek görög esten.


PÁRGA egy idillikus üdülőhely Epirusz tartományban, a Jón-tenger partján, Igoumenitsa és Preveza között, mindkétfelől kb. 50 km-es távolságra. Egy több részre tagolt, kis öböl partján fekszik, a teraszos hegyoldalban, előterében több apró kis szigettel. 

Párgának kb. 2500 állandó lakosa van. A bűbájos kis kikötőváros régen erős velencei befolyás alatt állt, ezért hasonló a jón szigetek városaihoz. A település felett magasan trónoló velencei várból belátni a környék szebbnél szebb kis öbleit. Nyaranta nyaralók tömegei özönlenek ide a világ minden részéről, hogy felfedezzék Párgát és a környék sok kis öblét. Mivel a turisták hada már évtizedek óta látogatja Párgát, szálláshelyben jócskán van kínálat. De tavernák és éttermek is megtalálhatók minden mennyiségben, és az éjszakai élethez bárok és diszkók közül válogathatunk kedvünk szerint. A  partisétányon, mely az egész öböl hosszában húzódik, tavernák és bárok egymás nyakán sorakoznak. A hangulatos, szűk utcácskákban sok üzlet található. A hegyoldalba kapaszkodó piros cseréptetős házak között sokszor az ókorra emlékeztető stílusú házakba botlunk. A meredek utcák házait sok színes virág vidítja fel... Párgának  a festői fekvésén kívül egyéb programok kirándulásokat tehetünk Korfurara  Kb. 36 EUR. Ithakára... 48 EUR. Albániába 76 EUR... ."


A CHI KUNGRÓL

Az ősi tudás birtokában

Energikus és kiegyensúlyozott = csikung

Rendszeres gyakorlással az egészség megőrizhető és helyreállítható

A Csung Jüan csikung megmutatja, hogy a rohanó élet tempó mellett, hogyan lehetséges kiegyensúlyozottnak és energikusak lenni. A csikung egy olyan eszköz, amelynek segítségével mindenki megtanulhatja, hogyan lehet az egészségét helyreállítani, megszabadulni a betegségektől, teljesebben megismerni a világunkat, megérteni önmaga és az egész kozmosz kölcsönös kapcsolatát.

Testünk energiarendszere ma is pont ugyanúgy működik, mint a történelem régmúlt korszakaiban élő emberé. Bennünk van az a láthatatlan akupunktúrás vezeték, meridián rendszer, amelyben folyamatosan áramlik az energia a csí. Amikor megbetegszünk akkor ebben a hálózatban energia blokkok keletkeznek.

Már napi 20-30 percgyakorlással ezek a torlaszok kitisztulnak.

Sokan arról számolnak be, hogy megváltozott a világról alkotott látásmódjuk. Kezdik észrevenni az élet szép és jó oldalát. Ez általa felfedezhetjük a létezés boldogságát, a kapcsolatok boldogságát, a kölcsönös megértés boldogságát, ami a mai világban egészen nagy dolog.

A Chi Kung szavak együttesen "energia-működtetést, művelést" jelentenek, amely folyamatos munkát, gyakorlást feltételez.

A csikung - az egészségmegőrzés, az öngyógyítás, a gondolkodásmód ősi, kínai(több ezer éves múltra visszatekintő) tudománya, a környezettel és az egész

Univerzummal megvalósított energia- és információcsere művészete.

A Csung Jüan Csikung különböző iskolák elemeit egyesíti, ugyanakkor megmarad vallás- és politikamentesnek, és nem követ semmilyen ideológiai célt sem. Ez az irányzat a magasabb szintű csikungok közé tartozik, az általa megvalósított teljes értékű tudás- és módszerrendszer lehetővé teszi a minden korábbinál mélyebb önmegismerést, a különleges emberi képességek

aktivizálását és birtokbavételét, a világ felépítésének tanulmányozását és benne a saját helyünk és feladatunk megtalálását.

A Csung Jüan Csikung tanulmányozásához és elsajátításához nem szükséges semmilyen változtatás sem az étrendben, sem az életritmusban,

sem a munkában. (Azért a gyakorlásra időt kell szánni, és életszemlélete gondolkodásmódja fokozatosan fog változni.)

Elsődleges cél az ember egészségének megőrzése helyreállítása, ezt követően a különleges képességek fejlesztése. A gyakorlatokat bárki

végezheti a gyermekkortól az emberi életkor felső határáig. A rendszer gyakorlói stresszmentessé válnak, belső egyensúlyra és optimizmusra tesznek szert, és ami a legfontosabb: egészségesek lesznek. Nagymester Hszü Mingtang adaptálta az európai (nyugati) ember életmódjához,élettempójához.


A CSIKUNG (más átírásban qigong, chikung, chi kung) egy gyűjtőfogalom, amit a kínai egészségmegőrző gyakorlatok széles körére használunk kb. 5000 -féle gyakorlatsor létezik. A csi (más átírásban qi, chi) energiát, életerőt jelent, a kung pedig művelést, gyakorlást.

A csikung önfejlesztő gyakorlatai segítenek abban is, hogy felfedezze az uniómisztika, a minden egy állapotát. Bölcsességre, tudásra és olyan képességekre tesz szert amely folyamat nem függ az életkortól. Ezért idősebb korában többre lesz képes, mint az átlagember.


A csikung útját járva az igazi fejlődés csakis saját élmény alapján lehetséges. Azzal azonban szembe kell nézni, hogy amíg nincs saját élmény, addig csak hitről beszélhetünk.

Amit az ember megtapasztal, az válik igazán sajátjává.

Számtalan segédeszköz, áll a rendelkezésünkre, hogy mozogjunk, de ahhoz is kell egy kis szikra amely elindít. Testünk energiarendszere ma is pont ugyanúgy működik, mint a történelem régmúlt korszakaiban élő embernél. Bennünk van az a láthatatlan meridián rendszer, akupunktúrás vezeték, amelyben folyamatosan áramlik az energia az úgynevezett csí. A jógik, a csikungosok ezt régóta alkalmazzák.

KUNG  a folyamatos gyakorlás


Az átlagos napi intenzív gyakorlás 20-30 percről akkor csökkenthető le, ha időnként az ember elvonul és intenzívebben csikungozik. Erre lesz lehetősége pihenéssel egybe kötve Görögországban PARGA nevű helyen 2012 június 4- 13-ig

A gyakorlatok preciz elsajátításán kívül együtt gyakoroljuk be, hogy a megszokott napi tevékenységünk közben hogyan végezhetők a csikung gyakorlatok. Például utazás, járás, gyaloglás, várakozás közben. Ez persze igényel nem csekély odafigyelést magunkra, hogy azután tudatosan és boldogan éljük perceinket.

Jelentkezz, ha úgy érzed ott és akkor ott a helyed és szólj barátaidnak időben.

 Köveskuti Tünde Tel. : +36 30 212 69 52Fényképek:
KÉPEK 2008, 2009, 2010, 2011, 2012.

ą
Tünde Köveskuti,
2010. aug. 20. 8:50
ą
Tünde Köveskuti,
2011. dec. 3. 14:55
ą
Tünde Köveskuti,
2010. aug. 20. 8:55
ą
Tünde Köveskuti,
2013. jan. 2. 1:34
ą
Tünde Köveskuti,
2013. jan. 2. 1:38
ą
Tünde Köveskuti,
2014. jan. 1. 12:40
ą
Tünde Köveskuti,
2014. jan. 1. 12:40
ą
Tünde Köveskuti,
2013. jan. 2. 1:43
ą
Tünde Köveskuti,
2013. jan. 2. 1:46
ą
Tünde Köveskuti,
2013. jan. 2. 2:26
ą
Tünde Köveskuti,
2013. jan. 2. 1:33
ą
Tünde Köveskuti,
2013. jan. 2. 1:35
ą
Tünde Köveskuti,
2013. jan. 2. 1:37
ą
Tünde Köveskuti,
2010. aug. 20. 8:21
ą
Tünde Köveskuti,
2010. aug. 20. 8:21
ą
Tünde Köveskuti,
2015. febr. 21. 2:54
ą
P1000641.JPG
(2710k)
Tünde Köveskuti,
2010. aug. 20. 8:24
ą
P9300098.JPG
(1122k)
Tünde Köveskuti,
2014. jan. 1. 12:41
ą
Tünde Köveskuti,
2010. aug. 20. 8:55
ą
SANY0007.JPG
(2519k)
Tünde Köveskuti,
2010. aug. 20. 8:57
ą
SANY0008.JPG
(2463k)
Tünde Köveskuti,
2010. aug. 20. 9:03
ą
SANY0013.JPG
(2486k)
Tünde Köveskuti,
2010. aug. 20. 9:04
ą
SANY0032.JPG
(2683k)
Tünde Köveskuti,
2010. aug. 20. 9:06
ą
SANY0086.JPG
(2429k)
Tünde Köveskuti,
2011. dec. 3. 14:57
ą
SANY0121.JPG
(2842k)
Tünde Köveskuti,
2010. aug. 20. 9:00
ą
SANY0135.JPG
(2231k)
Tünde Köveskuti,
2010. aug. 20. 8:46
ą
SANY0139.JPG
(2849k)
Tünde Köveskuti,
2010. aug. 20. 8:47
ą
SANY0164.JPG
(2368k)
Tünde Köveskuti,
2010. aug. 20. 9:01
ą
SANY0194.JPG
(1519k)
Tünde Köveskuti,
2011. dec. 3. 14:59
ą
SANY0272.JPG
(1537k)
Tünde Köveskuti,
2011. dec. 3. 14:56
ą
SANY0315.JPG
(1580k)
Tünde Köveskuti,
2011. dec. 3. 14:52
ą
SANY0320.JPG
(1716k)
Tünde Köveskuti,
2011. dec. 3. 14:51
ą
SANY0357.JPG
(1672k)
Tünde Köveskuti,
2011. dec. 3. 14:58
ą
SANY0466.JPG
(1602k)
Tünde Köveskuti,
2011. dec. 3. 14:56
ą
SANY0483.JPG
(1628k)
Tünde Köveskuti,
2011. dec. 3. 14:53
ą
SANY0485.JPG
(1546k)
Tünde Köveskuti,
2011. dec. 3. 14:53
ą
SANY0683.JPG
(2206k)
Tünde Köveskuti,
2014. jan. 1. 12:38
ą
SANY0687.JPG
(2338k)
Tünde Köveskuti,
2014. jan. 1. 12:39
ą
SANY0696.JPG
(2673k)
Tünde Köveskuti,
2013. jan. 2. 1:33
Comments